UNPR-iștii vrânceni vor să meargă singuri în alegerile locale

0
24

Ieri a avut loc prima ședință din acest an a președinților de organizații locale a UNPR Vrancea. UNPR-iștii au vorbit despre calendarul preelectoral și acțiunile pe care trebuie să le desfășoare odată cu apropierea datei alegerilor locale. Conform hotărârilor de la nivel central, fiecare organizație județeană are libertatea de a face alianțe în plan local.
„99% dintre președinții de organizații și liderii locali vor să mergem singuri, cu liste proprii de candidați, la alegerile din luna iulie. În circa două săptămâni, fiecare organizație locală trebuie să întocmească liste cu propuneri de candidați pentru primărie, consiliul local și consilul județean. Deocamdată nu s-a vorbit și nu s-a stabilit nici unnume de candidat pentru posturile de primari din județ”, ne-a declarat viceprimarul UNPR al Focșaniului, Marius Iorga. Lista de candidați pentru CJ Vrancea va fi întocmită și deschisă de către președintele UNPR Vrancea, deputatul Neagu Murgu.
Pentru postul de primar al municipiului Focșani se vehiculează, neoficial, trei nume de candidați din partea UNPR: viceprimarul Marius Iorga, consilierul local Aurel Bâcu și avocatul Doru Constantinescu.

Se pare că cei mai mulți dintre foștii consilieri locali și județeni ai PPDD, trecuți la UNPR odată cu fuziunea celor două formațiuni, ar vrea să se retragă din funcțiile publice sau să-și caute altă umbrelă politică. Sursa foto: UNPR Vrancea.