400 de copii au umplut de veselie ograda pompierilor

0
87

Miercuri, 1 iunie a.c., cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a primit vizita a peste 400 de copii.

În subunităţile de pompieri din Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra au fost expuse autospecialele de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, autospecialele de descarcerare şi acordare a primului ajutor medical, autospecialele de intervenţie şi salvare de la înălţimi, autospeciala de transport pentru scafandri de intervenţie şi ambarcaţiunile pentru deplasarea în mediul acvatic. pompieriCopiilor le-au fost prezentate detalii despre autospecialele de intervenţie şi ajutaţi de pompieri au stins incendii imaginare cu pistolul de refulare, au urcat la volanul autospecialelor şi în bărcile pneumatice, au comunicat prin staţiile radio, au îmbrăcat costumul de pompier şi au acţionat accesoriile de descarcerare. De asemenea, vizitatorii au asistat la o demonstraţie de refulare a apei cu tunul din dotarea autospecialei de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.

S-au amplasat standuri expoziţionale, unde paramedicii au explicat măsurile de acordare a primului ajutor medical,
scafandrii au prezentat echipamentele specifice, iar specialiştii pirotehnişti au oferit informaţii despre diferitele tipuri de elemente de muniţie şi au explicat pericolele în cazul manevrării acestor obiecte deosebit de periculoase.

Cei mici au umplut cu zâmbete şi voie bună subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea şi mulţi dintre ei şi-au manifestat dorinţa de a deveni pompieri.

pompieri 1Totodată, cei prezenţi au primit pliante cu recomandări şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de incendii, cutremure, inundaţii sau în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate.

ISU Vrancea