marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate100 de apartamente vor fi reabilitate termic la Mărășești

100 de apartamente vor fi reabilitate termic la Mărășești

Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se va aplica și la Mărășești. Conform Ordinului MDRAP nr. 292/2016, pe lista blocurilor ce urmează a fi anvelopate cu sprijinul statului au fost incluse și 5 scări de bloc din Mărășești, după cum urmează: pe Str. Doinei: bl.117, Sc.A – 20 de apartamente, Sc.B – 20 de apartamente, Sc.C – 20 de apartamente și pe Str. Garoafei: nr.17, bl.B1, Sc.A – 20 de apartamente, Sc.B – 20 de apartamente. Pentru toate aceste lucrări, guvernul a alocat aproape 600.000 de lei.

”Reabilitarea termică a blocurilor este o investiție foarte importantă pentru Mărășești, deoarece multe dintre blocuri sunt vechi și nu asigură o protecție corespunzătoare locuitorilor orașului. Pentru ca proiectul să se poată derula în cele mai bune condiții, Primăria și Consiliul Local Mărășești au decis să suporte de la bugetul local contribuția asociației de proprietari, sumele urmând să fie recuperate ulterior”, a declarat primarul Valerică Chitic.

Pentru acest an, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a prevăzut un buget de 22,5 milioane de lei pentru Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Cu acești bani se va acoperi un procent de 50% din costurile de reabilitare termică pentru 606 blocuri de locuințe din 32 de localități din 16 județe ale țării. Beneficiarii din Vrancea sunt peste 300 de familii care trăiesc la bloc din Panciu, Mărășești și Cîmpineanca.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu