Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal, un proiect susținut și de polițiștii vrânceni

0
335

Polițiștii vrânceni susţin proiectul EDWARD în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”. Acţiunile vizează asigurarea şi menţinerea, la nivelul judeţului Vrancea, a unui trafic rutier sigur, bazat pe respectarea legii precum prevenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind traversarea şi portul centurii de siguranţă.

În cadrul Conferinţei Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, desfăşurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul numit „EDWARD –  The European Day Without A Road Death”  îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2016 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Scopul acestui proiect presupune adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau pe fondul oboselii, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice constituie cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, abaterile comise de biciclişti, motociclişti, mopedişti, căruţaşi şi pietoni determină producerea de evenimente rutiere.

Proiectul EDWARD este derulat pentru conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Poliţiştii vrânceni acţionează la nivelul întregului judeţ pentru susţinerea proiectului Edward, în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”.

Acţiunile vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră prin prevenirea şi combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind traversarea şi portul centurii de siguranţă, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere.

IPJ Vrancea