Zilele Culturii Odobeștene, la a IX-a ediție

0
160

Casa de Cultură și Primăria Odobești organizează, în perioada 15-18 octombrie 2020, a IX-a ediție a Zilelor Culturii Odobeștene. Manifestarea va cuprinde lansări de carte pentru cei mici și cei mari, dezbateri despre personalități ale Podgoriei și un insolit vernisaj. Iată programul evenimentelor:

Joi, 15 octombrie, ora 11: Lansare de carte pentru copii în prezența scriitoarei IRENE POSTOLACHE și a graficienei ANDA TOMA

Vineri, 16 octombrie, ora 11: Memento Vasile I. Țiroiu la 130 de ani de la naștere:

– Lansarea volumelor: Vasile I. Țiroiu, Istoricul Podgoriei Putnene (Editura Terra, Focșani, 2020); Vasile I. Țiroiu, Amintiri. Cum am colaborat cu profesorul Simion Mehedinți (ediția a II-a, Editura Terra, Focșani, 2020).

– Dezbatere despre personalitatea autorului și rolul său în apărarea drepturilor viticultorilor. Invitați speciali: sociologul MIRCEA KIVU și profesorul COSTICĂ NEAGU // Parteneri: Societatea de Geografie din România, Filiala Vrancea și Asociația „Simion Mehedinți”

Sâmbătă, 17 octombrie, ora 11: „Sărbătoarea cărții vrâncene” – Vor lansa, în premieră, volume de autor, scriitorii JANINE VADISLAV, LĂCRĂMIOARA TEODORESCU, CORNEL STANCIU și IONEL MONI CONSTANTIN.

Duminică, 18 octombrie, ora 12: Foyerul Casei de Cultură – Vernisajul expoziției pictoriței ANA ZĂBRĂUȚEANU

Zilele Culturii Odobeștene se desfășoară într-o perioadă dificilă din punct de vedere sanitar. De aceea, cu excepția vernisajului din Foyer, toate evenimentele vor avea loc în Sala de cinema „Constantin Apostol”. Aducem la cunoștință iubitorilor de cultură care doresc să participe la evenimentele de la Odobești că este obligatorie purtarea măștii de protecție, menținerea distanței dintre persoane și respectarea modului de amplasare în sală stabilit de organizatori. Din motive obiective, manifestările culturale vor începe cu o zi mai târziu decât am anunțat inițial, mai precis pe 15 octombrie, iar „Sărbătoarea cărții vrâncene” a fost decalată pentru sâmbătă, 17 octombrie, așa cum este menționat mai sus. (sursa: Casa de Cultură Odobești)