Zi de sărbătoare, astăzi, în mai multe localități din Vrancea

0
1632

Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) este nu numai o zi de sărbătoare creștină. Administrațiile locale folosesc această zi și pentru a organiza evenimente publice. Sub genericul ”Ziua Comunei”, autoritățile din mai multe localități din mediul rural au pregătit o serie de evenimente care să reunească întreaga comunitate. Mai ales că luna august este o perioadă de concedii, iar mulți români plecați la muncă în străinătate revin acasă, pentru a-și revedea familiile, rudele și prietenii.

La Vulturu, evenimentele de Ziua Comunei vor începe la ora 17:00, cu parada carului alegoric și a mașinilor de epocă. Parada se va desfășura pe ruta Primăria Vulturu – Piața agroalimentară. De altfel, în perimetrul pieței agroalimentare se vor desfășura activitățile dedicate Zilei Comunei. După o slujbă de sfințire, va începe programul cultural-artistic. Pe scena special amenajată vor urca artiști îndrăgiți, locali și naționali, unii dintre ei vechi colaboratori ai vulturenilor: Corul ”Ștefan Andronic” din comună; Fanfara Vulturii Brass Band; Ansamblul Folcloric ”Rapsodia Vultureană”; Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”; Ansamblul Folcloric ”Cununița Satului”, din comuna Liești, județul Galați; Ansamblul ”Chipărușul”, din Nereju; Elena Radu; Fanfara de la Brăila; Sabina Elena Culicovschi și cunoscuta interpretă de muzică populară Laura Lavric. Sărbătoarea vulturenilor se va încheia cu un foc de artificii.

Tot după-amiază va începe și spectacolul organizat de autoritățile locale din Bălești. Pe scena din curtea școlii, vor cânta, de Ziua Comunei Bălești, Mariana Ionescu Căpitănescu, Valentin Sanfira, Jean de la Craiova, Cristian Rizescu, Mario Buzoianu, Teodora Bîrsan, Karla Lucuță, Maria Murgoci și Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”. Sărbătoarea comunei se va încheia cu un foc de artificii.

Și la Poiana Cristei se organizează, astăzi, Ziua Comunei. Programul manifestărilor cuprinde premieri, momente artistice susținute de copii, discotecă în aer liber și un spectacol cu artiști îndrăgiți: Valentin Sanfira, Lorenna, Teodora Bîrsan, Andreea Crețu, Vasile Căruțașu, Andreea Păroiu, Mădălina Nișcoveanu.