FOTO Zeci de percheziții în Vrancea și Galați la membrii rețelelor de trafic de droguri

0
225

Astăzi, 19 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați și Biroul Teritorial Vrancea, efectuează 49 de percheziții domiciliare, în județele Galați și Vrancea, în două cauze penale vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Astfel, în prima cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, efectuează 15 percheziții domiciliare, iar, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către diverși consumatori, cu prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei.

De asemenea, în cea de a doua cauză, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, efectuează 34 de percheziții domiciliare, iar, din cercetări a reieșit că, în luna iunie 2023, în municipiul Focșani, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat că membrii grupului ar fi achiziționat, în mod repetat, droguri de mare risc, de la persoane din județul Galați, în vederea comercializării ulterioare. Membrii grupului ar fi efectuat schimburi de droguri cu dealeri din județul Galați, furnizând tablete de ecstasy și cantități de MDMA, pentru doze de 3-CMC.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Brăila, inspectoratelor de poliție județene Galați și Vrancea, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea. De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Galați și Vrancea și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (IPJ Vrancea)