Zece puncte de prim ajutor în Focșani, pe timpul caniculei

0
69

Întrucât în Focșani se înregistrează temperaturi foarte ridicate (+35 ˚C) și un indice de confort termic ce depășește 80 ITU, Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, și Scoala Postliceală “Hypocrate”, organizează, începând cu data de 2 iulie 2019, mai multe puncte de prim ajutor.
Primele două au fost deja înființate, în fața Primăriei și în Piața Moldovei. Din data de 3 iulie însă, acestea vor putea fi găsite în Piața Sud, Piața Moldovei, Parcul Central – Piața Unirii, Gara Focșani, Autogara Focșani, Parcul Teatru, Parcul Bălcescu și în Parcul Schuman, între orele 12.00 – 17.30, astfel încât cetățenii din tot orașul să poată primi, în caz de nevoie, chiar și unele servicii medicale primare.
De asemenea, prin aceste puncte focșănenii vor beneficia de apă plată și apă minerală, deoarece din cauza caniculei gradul de deshidratare este cât se poate de ridicat, ceea ce poate duce la reale probleme de sănătate, mai ales persoanelor în vârstă sau cu tulburări cardiace. (sursa: Primăria Municipiului Focșani)