Workshop Școala Părinților: Dezvoltarea inteligenței emoționale la copilul preșcolar – cum învățăm copilul să-și exprime emoțiile?

0
160

Vineri, 28 iulie 2023, ora 13:00, va avea loc în cadrul Centrului de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani, strada 8 Martie nr.1, un nou workshop cu tematica ”Dezvoltarea inteligentei emotionale la copilul preșcolar – cum învățăm copilul să-și exprime emotiile?”. Acest workshop face parte din programul lunar ”Școala Părinților” și este susținut de către psihologul Daniela Roșca.

Pe măsură ce copilul înaintează în vârstă, paleta de exerciții și direcții de dezvoltare a inteligentei emoționale se diversifică. Nu ratați însă startul! Nu costă bani, nu trebuie sa duceți copilul la cursuri specializate, nu trebuie sa stabiliți cu rigoare niște lecții în acest sens. Trebuie doar sa fiți deschiși în a utiliza tot ce vă apare în cale și să puneți preț pe emoții măcar cât puneți preț pe cifrele din jur.

În încheiere am dori să tragem un semnal de alarmă și vă recomandăm, dragi părinți, să țineți cont  că, spre deosebire de acum 30 de ani, mediul însuși în care copiii cresc este mult mai viciat și deci toate aceste abilități emoționale, în lipsa aplecării asupra dezvoltării lor, sunt înăbușite chiar dacă ele ar apărea natural. Rata tot mai mare de divorțuri,  influența generalizată a televizorului și a rețelelor de socializare, lipsa de respect față de școală ca sursă de autoritate, lipsa timpului părinților, sunt ziduri în calea echilibrului emoțional.

Vă așteptăm vineri să descoperim împreună metode și tehnici de dezvoltare a inteligenței emoționale, atât de importantă în viața noastră. Relații suplimentare puteți obține la sediul Centrului de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Focșani sau la telefon 0237 616 766. Accesul este gratuit și se face pe bază de confirmare a participării. (DGASPC Vrancea)