AcasăAdministratieWorkshop pe tema implicării cetățenilor în promovarea de proiecte de dezvoltare locală

Workshop pe tema implicării cetățenilor în promovarea de proiecte de dezvoltare locală

Municipiul Focșani a găzduit, în perioada 25-26 februarie, un workshop în cadrul proiectului „Bugetare participativă în județul Vrancea-premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local”. Au participat 35 de persoane (de la Sindicatul Liber în Învățământ Vrancea și de la ong-uri) care au avut multe de învățat despre ceea ce înseamnă bugetarea participativă. Participanții au fost încântați de informațiile primite, de jocurile interactive bazate pe expuneri si dezbateri, în care s-au implicat cu interes, fiind, practic, o activitate în premieră pentru majoritatea dintre ei. De altfel, toată lumea a fost foarte încântată și fiecare și-a exprimat dorința de a mai participa la astfel de întâlniri.
”Echipa de proiect a fundației REDI ROMANIA, alcătuită din: Parno Marius -manager de proiect, Raluca Malita -formator, Diana Bratosin-coordonator rețea tematică, Mariana Stanciu – facilitator proiect, Florea Ioan -facilitator proiect, mulțumește tuturor participanților pentru mesajele frumoase, precum: „Noi vă mulțumim, pentru ca aduceți schimbarea în Vrancea”,
„Mulțumim, cu recunoștință!”, „Succes în continuare!”, „Alese mulțumiri pentru climatul deosebit, în care s-a desfășurat cursul”, „Ati format echipa potrivită, pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, felicitări!”, „Mult succes!”. Reamintim că obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui mecanism la nivel județean/ platformă, care va permite cetățenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității lor, astfel: Consiliul Județean Vrancea alocă o parte din bugetul anual, cetățenii vin cu propuneri de dezvoltare a județului, iar după validarea lor de către o comisie, cetățenii vor decide prin vot public proiectele ce vor fi implementate de Consiliul Județean Vrancea. Toți cei care doresc să ni se alăture o pot face oricând!”, a transmis Diana Bratosin, unul dintre inițiatorii proiectului.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu