vineri, mai 10, 2024
spot_img
AcasăStiri InterneVreme prea caldă de Crăciun

Vreme prea caldă de Crăciun

Meteorologii anunță o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, în zilele de Crăciun. După un weekend rece, temperaturile vor crește în toată țara, ajungând la valori de toamnă. „Luni, 25 decembrie, de Crăciun, ne aşteptăm la o vreme deosebit de caldă. Vorbim de temperaturi care, în întreaga ţară, vor fi cuprinse între 8 până la 17 grade celsius, ceea ce înseamnă un salt semnificativ, cu 14 grade peste ceea ce ar fi normal. Vor mai fi posibile intensificări de vânt şi în zonele mai joase de relief, cu viteze de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă rafale de 70-90 km/h. Cu siguranţă şi marţi, 26 decembrie, la scara întregii ţări ne aşteptăm la valori de 12-16 grade celsius, cu 15-16 grade în Capitală. Într-adevăr, vom avea un Crăciun cald, aşa cum de altfel ne-am obişnuit în ultimii ani să avem, să vorbim de perioada sărbătorii Crăciunului şi a trecerii dintre ani de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Practic, şi ultimele ierni ne-au adus în această perioadă o vreme mai caldă, cel puţin în zonele mai joase de relief, şi, din păcate, fără strat de zăpadă.”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Agerpres.
De altfel, în ultimii ani, am avut parte, în general, de vreme caldă în perioada Crăciunului. „Aş menţiona aici, nu mai departe 2022, când în 24 decembrie au fost 12 grade la Calafat, 8-9 grade în Capitală, iar în 25 decembrie 16 grade la Ploieşti, cu 15 grade în Capitală sau în 26 decembrie, 14 grade în Oraviţa şi 11 grade în Capitală. Dar am avut şi ani în care în această perioadă s-au înregistrat valori de 20 de grade Celsius. Aş menţiona anul 2014, când la Calafat am avut în data de 24 decembrie 20 grade, iar în Capitală, 16-17 grade. Iată, pe 25 decembrie, 16 grade la Apa Neagră şi la Piteşti, 12 grade în Capitală şi apoi valori de temperaturi de 10-11 grade”, a explicat Elena Mateescu.
Totuși, de aceste sărbători, stratul de zăpadă ar putea fi destul de consistent în multe zone montane. „De această dată, iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura, pentru că la munte stratul de zăpadă va fi unul consistent, având în vedere şi ultimele avertizări, care au adus mai ales în zona montană, la atitudini mai mari de 1.500 de metri, cantităţi mai semnificative de zăpadă”, a precizat şefa ANM.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu