joi, iulie 25, 2024
AcasăFocsaniVrâncean înșelat de un vasluian: i-a trimis o sumă de bani drept...

Vrâncean înșelat de un vasluian: i-a trimis o sumă de bani drept avans pentru o mașină și nu a mai primit niciun răspuns

Ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de înșelăciune. Astfel, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare în localitatea Puiești, județul Vaslui, în care au fost vizate locuințe ale unor persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul lunii august, un bărbat a postat un anunț pe o platformă online de vânzări, cu privire la vânzarea unui autoturism prin care ar fi indus în eroare un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Focșani, pe care l-ar fi determinat să trimită prin transfer bancar suma de 500 lei, reprezentând avansul pentru efectuarea tranzacției de vânzare – cumpărare a autoturismului. Totodată, după confirmarea primirii sumei de bani, bărbatul care a postat anunțul nu ar fi materializat promisiunea făcută și nu a mai răspuns la telefon. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite telefoane mobile și cardul bancar utilizat la săvârșirea infracțiunii. Polițiștii au identificat bărbatul de 32 de ani, din județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi, 30 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii vă recomandă să nu faceți plăți în avans unor terți, care nu pot proba în niciun fel că desfășoară o activitate comercială legală. În domeniul auto second, pe cât posibil încercați să faceți achizițiile văzând mașinile și dovezile că cei care le vând au acest drept legal! (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu