Vrancea a trecut pe cod galben de ger și viscol

0
Meteorologii au ridicat mai devreme avertizarea cod portocaliu (ce expira la ora 15.00) de viscol. Astfel, Vrancea și celelalte județe din estul și sud-estul țării au trecut pe cod galben de vreme rea până la noapte. În aceste județe va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură, iar spre seară şi la începutul nopţii şi în sudul Dobrogei. În Dobrogea, estul Munteniei, sudul şi centrul Moldovei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia şi restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.
De asemenea, până mâine dimineață, la ora 10.00, întreaga țară se află sub avertizare cod galben de ger. Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade celsius, iar maximele diurne vor fi negative.
În plus, ANM a transmis o informare meteorologică pentru perioada 12 ianuarie ora 4.00 – 13 ianuarie ora 10.00. În intervalul menţionat, la munte, vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60-70 de km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi, 12 ianuarie, rafalele vor depăşi temporar 80 de km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45-55 de km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată. Începând din a doua parte a zilei de joi, 12 ianuarie, va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie), în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.