Vrancea se umple de gunoaie. Groapa de gunoi de la Haret, închisă de Garda de Mediu!

0
200

Garda de mediu Vrancea a închis astăzi groapa de gunoi de la Haret pentru depozitare neconformă a deşeurilor. Potrivit unor surse oficiale, în urma unui control de rutină, comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au constatat că se depozitau gunoaie pe terenuri neautorizate, motiv pentru care s-a dat dispoziţie de închidere. În plus, societatea ILGO Mărăşeşti, care administrează groapa de gunoi, riscă o amendă de 500 de milioane de lei vechi pentru nerespectarea normelor de mediu. Astfel, judeţul Vrancea nu mai are, la acest moment, un loc de depozitare a gunoaielor autorizat.

„Astăzi, la ora 11.48, am fost informat de către ILGO Mărășești că începând de mâine se sistează depozitarea gunoaielor menajere. Noi avem zilnic 25 de mașini care merg la depozitul de la Haret și este o situație mai mult decât gravă, pe care o poate rezolva doar Consiliul Local Focșani sau Consiliul Județean. Depozitarea în altă parte, adică în alt județ, implică costuri de trei ori mai mari, timpi de execuție mai mari și nu noi suntem cei care trebuie să luăm această decizie”, ne-a declarat Viorel Profiroiu, directorul CUP Salubritate.

Până în 2017, atât groapa de la Adjud cât şi cea de la Haret ar fi trebuit închise, în urma unei directive a Comisiei Europene.