AcasăAdministratieVrancea primește peste 193 de milioane de lei pentru infrastructura de gaze...

Vrancea primește peste 193 de milioane de lei pentru infrastructura de gaze naturale

Au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale – a atras atenția ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila. ”70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții <<Anghel Saligny>>, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri.”

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice. Cseke Attila a amintit: Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale.

Referitor la acest lucru, președintele CJ Vrancea a anunțat suma pe care Vrancea o primește. „Guvernul României a alocat sumele necesare pentru finanțarea proiectelor de gaze aferente Vrancei. 193,4 milioane de lei este valoarea atribuită județului nostru, investițiile derulate prin PNI fiind menite a dezvolta Vrancea din punct de vedere economic și social”, a scris Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu