Vrancart Adjud: investiții de milioane de euro în următorii 2 ani

0
319

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart Adjud a anunțat luna trecută achiziția Rom Paper Brașov, unul dintre cei mai importanți producători de hârtii igienico-sanitare din România, care deține și brandul Mototol. Procesul de achiziție se va derula pe parcursul a doi ani iar întreaga operațiune este evaluată la o sumă cuprinsă între 4,2 și 6,5 milioane de euro, în funcție de rezultatele financiare ale firmei brașovene. În același timp, Rom Paper Brașov își va continua politica de dezvoltare și de extindere a portofoliului de produse. Conducerea Vrancart își propune să facă noi investiții în echipamente care să mărească avantajul competitiv al celor două entități.
Societatea comercială Rom Paper Brașov a fost înființată în anul 2002, de familia Claudiu și Nicoleta Maria Puchin, și produce șervețele la cutie, șervețele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, role profesionale și prosoape cosmetice. Compania este prezentă în toate canalele de distribuție din comerțul modern (hipermarketuri, supermarketuri, cash and carry) și în comerțul tradițional (prin intermediul distribuitorilor). De asemenea, produsele realizate de firma brașoveană sunt comercializate în peste 7 țări. Anul trecut, Rom Paper Brașov a înregistrat o cifră de afaceri de 51,57 milioane lei (11,6 milioane euro), cu 19% mai mare comparativ cu 2014, și un profit net de 2,5 milioane lei (562.000 euro), în scădere cu 6,7%.
Vrancart Adjud a fost înființată în anul 1977 și se situează între primii trei producători de carton, ambalaje din carton ondulat, hârtie pentru carton ondulat și hârtii igienico-sanitare din România. Compania adjudeană este listată la Bursa de Valori București și derulează în prezent un program de investiții care să-i asigure transformarea în lider de piață local. Conform datelor statistice, Vrancart a avut, anul trecut, venituri din cifra de afaceri de 209,85 milioane de lei, cu 6,27% mai mari decât în 2014 – 197,47 milioane de lei. Reprezentanții firmei de pe malul Trotușului au anunțat planuri de investiții în dezvoltarea afacerii, care vor fi finanțate printr-o emisiune de obligațiuni de 8,5 milioane euro, ajutor de stat și credite bancare.