Voucher ”Rabla”, avans pentru ”Prima mașină”

0
810
Guvernul a stabilit ca voucherele obținute prin programul ”Rabla” să poată fi utilizate ca avans la programul ”Prima mașină”. Executivul a adoptat ieri o hotărâre care corelează cele două programe guvernamentale, astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. Cu voucherul din programul „Rabla” se va achita avansul de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism. Valoarea unui voucher este de 6.500 de lei.
De asemenea, Guvernul a stabilit ca pentru anul în curs plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul programului „Prima maşină” să fie de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015.
Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei iar până la finalul lui 2015 au fost acordate 193 de garanţii. În 2015 au fost puse la dispoziția persoanelor fizice 20.000 de vouchere iar pentru persoanele juridice guvernul a alocat un număr de 5.000 de tichete.