Vintileasca: bătrân păcălit de un tânăr care pretindea că este reporter de televiziune

0
566

La data 6 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au fost sesizați de către un bărbat din comuna Vintileasca despre faptul că la data de 30 iunie a.c., în jurul orei 1000, o persoană necunoscută a sustras suma de 4900 de lei din locuința unchiului său.

Cu ocazia deplasării la fața locului, s-a constatat că, la data de 30 iunie, în jurul orei 1000, un bărbat s-a prezentat la domiciliul păgubitului, în vârstă de 79 de ani, din comuna Vintileasca, sub pretextul că este de la o televiziune și că dorește să facă un reportaj despre modul de viață al acestuia. Obținând astfel acordul proprietarului, acesta a pătruns în casă pentru a filma, iar la plecare a sustras suma de 4900 de lei. Din verificările efectuate până în prezent, rezultă că persoana în cauză purta în spate un rucsac negru și pantaloni de culoare neagră, are vârsta de aproximativ 25-30 de ani, părul deschis la culoare și constituție atletică. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune iar cercetările sunt continuate, în vederea depistării principalului suspect în cauză și luării măsurilor legale ce se impun.

Atragem atenția pe această cale tuturor cetățenilor cu privire la acest mod de operare, pentru nu a deveni victime ale unor astfel de infracțiuni! (IPJ Vrancea)