Vineri, proba scrisă a concursului pentru posturile de director și director adjunct de școală. Candidații bolnavi de COVID-19 vor da examen peste două săptămâni

0
211

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10:00, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. În acest context, se impun o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise.

1. Accesul candidaţilor în săli va fi permis în intervalul orar 9:00-9:30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacităţile cognitive şi de leadership, circa 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

2. Având în vedere identificarea unor situaţii de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaţilor, Ministerul Educaţiei va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidaţii care transmit comisiei judeţene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoţită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data şi ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiţie obligatorie de participare la sesiunea specială.

3. Pentru aplicarea dispoziţiilor prevăzute la punctul al 2-lea, Ministerul Educaţiei va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările şi completările ulterioare. (Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei)