VIDEO Viceprimarul Ana Maria Dimitriu cere precizări de la ANAF cu privire la motivele nedepunerii ordinelor de plată pentru salariile angajaților Primăriei Focșani

0
660

Astăzi, la ora 11:00, începe o nouă ședință a Consiliului Local Focșani care se anunță cu scântei. Mărul discordiei îl reprezintă, și de această dată, bugetul municipiului pe anul în curs. Din cauza disputelor dintre primarului Cristi Misăilă (PSD) și consilierii locali PNL-USR-PLUS, bugetul se află într-un blocaj, iar angajații nu și-au primit salariile. Viramentele nu s-au făcut la timp (adică pe 7 iunie) din cauză că ordinele de plată nu au fost întocmite de Direcția Economică a Primăriei Focșani, nu au fost semnate de primar și, implicit, nu au ajuns la Trezorerie pentru operaționalizarea lor. Punctele de vedere sunt diferite în acest caz: primarul și funcționarii susțin că nu se pot achita salariile din cauză că bugetul pe anul în curs nu a fost validat în totalitate de platforma electronică a ANAF, în timp ce consilierii PNL-USR-PLUS susțin că sunt bani în contul Primăriei Focșani pentru achitarea salariilor. De ambele părți curg acuzații de minciună, manipulare, rea voință, abuz, iar angajații Primăriei Focșani și ai instituțiilor subordonate au organizat două acțiuni de protest până acum.

Toată lumea așteaptă un compromis în ședința Consiliului Local de astăzi, însă ostilitățile nu par a se fi liniștit nici măcar parțial. Fiecare parte își susține punctul de vedere și nu se întrevede (decât vag) posibilitatea unui compromis. Înainte de ședința CL Focșani, viceprimarul Ana Maria Dimitriu (PNL) a depus o adresă la ANAF prin care solicită explicații cu privire la nedepunerea ordinelor de plată cu salariile angajaților Primăriei. Viceprimarul Dimitriu a anunțat acest lucru într-o postare video pe pagina sa de Facebook. ”Mă aflu la sediul ANAF și am depus un document prin care solicit să aflu care sunt motivele pentru care Direcția Economică din cadrul Primăriei Focșani nu a înaintat nici după două săptămâni ordinele de plată pentru virarea salariilor către angajați.”, spune Ana Maria Dimitriu. Totodată, ea a anunțat că va depune și plângeri penale pentru abuz în funcție.