VIDEO Viceprimarii au parte de blocaj informațional din partea edilului Misăilă

0
964

Cei doi viceprimari ai municipiului Focșani, Ana Maria Dimitriu (PNL) și Alexandra Tătaru (USR-PLUS) reclamă un blocaj informațional în instituția în care lucrează, Primăria Focșani. Pe lângă faptul că de două săptămâni nu au primit nicio atribuție din partea primarului Cristi Misăilă, acesta le ține la distanță de orice informație care le este necesară în documentare. Ana Maria Dimitriu a povestit în cadrul unei conferințe de presă că angajații din aparatul de specialitate au primit o circulară din partea primarului prin care acesta le interzice să furnizeze orice informație sau document către cei doi viceprimari.

„Orice lucru pe care îl cerem unui departament trebuie să cerem în scris, lucru care este cumva împotriva naturii, pentru că fiind viceprimari și confruntându-ne cu o serie de probleme ale cetățenilor, unele din ele le poți soluționa pe moment sau în câteva zile și nu necesită să faci o cerere, tu, ca viceprimar, către departamentul respectiv. Avem și acest model de circulară, la telefon șefii de departamente nu mai răspund, motivând că sunt plecați din instituție sau că au treabă numai pentru a nu fi întrebați despre anumite lucruri. Îi înțeleg, pentru că este o presiune imensă asupra dumnealor, nu au nicio vină”, a spus viceprimarul PNL.

La rândul ei, viceprimarul USR-PLUS Alexandra Tătaru spune că lipsa aceasta de comunicare se datorează faptului că primarul încă nu a înțeles că trebuie să se adapteze noii configurații politice din legislativul foclănean, iar pentru deblocarea celor două proiecte care țin de o lună capul de afiș al ședințelor Consiliului Local este nevoie de mai multă transparență din partea lui Misăilă.

„Domnul primar nu a putut să priceapă că majoritatea nu mai este a PSD, ci are acum în echipă o majoritate formată din PNL-USR-PLUS și doi viceprimari din partea PNL-USR-PLUS. În ciuda dorințelor noastre de a forma o echipă constructivă, am întâmpinat aceste probleme pe care le-a amintit și colega mea Ana Maria Dimitriu, un blocaj în comunicare. Orice am cerut de la diverse departamente nu ni s-a oferit. O primă discuție am avut-o cu domnul primar și sper din partea lui că nu se mai răzgândește”, a menționat și Alexandra Tătaru.

Prin urmare, se așteaptă la o schimbare de atitudine, poate chiar săptămâna viitoare, când edilul ar urma să se întâlnească cu aleșii PNL-USR-PLUS pentru a explica, „la bănuț”, proiectele în litigiu, astfel încât lucrurile să fie tranșate definitiv într-o ședință extraordinară a Consiliului Local.