VIDEO USR Vrancea, în dialog cu cetățenii

0

Senatorul George Marussi și Dumitru Dobrev, doi dintre liderii USR, au susținut duminică o conferință de presă la Focșani, ocazie cu care au făcut o trecere în revistă a ceea ce a însemnat un an de activitate parlamentară. Potrivit acestora, USR a depus mari eforturi în Parlament pentru modernizarea țării, dar din păcate neconcretizate din cauza majorității PSD-ALDE-UDMR, care are o agendă bazată pe rezolvarea problemelor personale.

“Am avut inițiative care nu au trecut, deși credem că au fost bune.  Ca să dau un exemplu, puterea a avut un obiectiv în a suspenda legea împotriva risipei alimentare, care a fost votată în 2016 și nu a intrat în vigoare din cauza lipsei normelor. Acum a fost suspendată până în 2018 și s-a venit cu o inițiativă care prelungește această suspendare până în 2019. Este o lege care să spunem că este transpartinică, ar trebui să nu ai aibă culoare politică, sunt totuși 4 milioane de tone de alimente care se aruncă anual în România și totuși legea a fost blocată”, a spus senatorul George Marussi.

La rândul său, avocatul Dumitru Dobrev s-a referit la subiectul fierbinte din Parlament, prin care se dorește modificarea legilor justiției pentru rezolvarea problemelor penale ale politicienilor de la putere, acesta considerând că România ar putea fi penalizată de Uniunea Europeană, prin blocarea fondurilor, dacă se va ajunge într-o astfel de situație.

“Gândiți-vă la un primar de comună care nu colaborează cu un consiliu județean dominat în majoritate de alianța PSD-ALDE. Acela va putea face ceva pentru comună doar accesând fonduri europene. Este singura gură de oxigen.  De aceea, trebuie să ne zbatem ca lucrurile astea care afectează justiția să nu se întâmple”, a menționat Dobrev.

Conferința de presă a avut și scopul de a sintetiza campania de informare USR Vrancea – „Tu ştii unde mai suntem ca judeţ?”. În cadrul campaniei, USR-iștii vrânceni au  făcut cunoscute șase statistici ce caracterizează nivelul de trai scăzut din județul nostru, pornind în același timp discuția privitor la soluțiile pentru îmbunătățirea acestora și implicit creșterea nivelului de trai.

“Județul Vrancea nu este ceea ce știam noi despre el că a fost și asta în urma celor 20 de ani de când acest județ este patronat de PSD și de Marian Oprișan. E o campanie de conștientizare, dar din păcate am constatat că oamenii sunt obișnuiți cu veștile proaste. Pe partea economică cred că se putea face mult mai mult. Credem că pentru acești baroni care au patronat Moldova și în cazul nostru Vrancea upterea lor a fost exercitată doar în interes propriu”, a declarat Cosmin Timofte, președinte USR Vrancea.

Acesta a mai spus că membrii USR vor ieși în stradă, atât în Focșani cât și în Adjud, unde se va înființa în curând o filială, pentru a discuta cu vrâncenii și a le oferi informații despre activitatea USR, dar și pentru a le afla părerile și îngrijorările.