AcasăAdjudVIDEO Tineri reținuți pentru furturi de telefoane mobile din magazine

VIDEO Tineri reținuți pentru furturi de telefoane mobile din magazine

UPDATE: Față de cei 3 bărbați, Judecătoria Adjud a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările efectuate în cadrul unui dosar penal de furt calificat, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, au dus la depistarea și reținerea a trei bărbaţi. Prejudiciul în valoare de 300.000 de lei a fost recuperat în proporție de 50%.

În noaptea de 24 decembrie 2022, trei bărbați și o minoră de 17 ani, prin spargerea geamului, ar fi pătruns în incinta unei unități de telefonie mobilă din municipiul Adjud, de unde ar fi sustras 16 telefoane mobile și un router wireless, în valoare de 15.000 de lei. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 28 decembrie 2022 – 4 ianuarie a.c., aceștia ar fi săvârșit infracțiuni de furt similare, în magazine de telefonie din județele Bacău, Vaslui și Covasna. Ieri, 4 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au efectuat 5 percheziții domiciliare în localitățile Păunești, Movilița și Panciu, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, pentru continuarea cercetărilor, 50 de terminale mobile, router-ul wireless, dar și un autoturism care ar fi fost folosit la comiterea faptelor. Prejudiciul total în urma săvârșirii celor 5 infracțiuni de furt calificat a fost de 300.000 de lei, fiind recuperat în proporție de 50%. La activități au participat polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, iar astăzi, 5 ianuarie, au fost prezentați Judecătoriei Adjud, cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză, precum și pentru recuperarea prejudiciului. (IPJ Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu