AcasăActualitateVIDEO Se lucrează intens la tronsonul 4 al Autostrăzii Buzău-Focșani

VIDEO Se lucrează intens la tronsonul 4 al Autostrăzii Buzău-Focșani

Săptămâna trecută, în zona de nord a Focșaniului, spre Petrești, au ajuns primele utilaje ale firmelor care au câștigat licitația pentru construcția Autostrăzii Buzău-Focșani. Este vorba de  ASOCIEREA SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL -TEHNOSTRADE SRL – INTERTRANSCOM IMPEX SRL. Muncitorii au și intrat în pâine, astfel că se pot vedea la lucru zi-lumină. Tronsonul din nordul Focșaniului va avea legături cu drumurile principale din apropiere: DN2-E85, DN 2D, DN 23. Cele 4 tronsoane/ loturi ale Autostrăzii Buzău – Focșani sunt:
– Tronsonul 1 (Buzău-Vadu Pașii), cu o lungime de 4,60 km, a fost atribuit la suma de 689,99 milioane de lei, fără TVA;
-Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat), are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), iar contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste Râmnicu Sărat și DN22;
-Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), iar pe acest tronson vor fi construite 18 poduri și un pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste pârâul Râmna.
– Tronsonul 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord),  cu o lungime de 10,94 km a fost atribuit la suma de 763,72 milioane de lei, fără TVA.
Autostrada Buzău – Focșani are o lungime totală de 82,44 kilometri și va traversa următoarele localități: municipiile Buzău și Rm. Sărat, comunele Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului (din județul Buzău), municipiul Focșani, orașul Odobești, comunele Sihlea, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători (din județul Vrancea). Constructorul a semnat contractele de execuție pentru loturile 1 și 4. În schimb, semnarea contractelor pentru loturile 2 și 3 întârzie din cauza contestației depuse de o firmă din Turcia. Asocierea firmelor lui Dorinel Umbrărescu a depus oferte de execuție și pentru celelalte loturi ale Autostrăzii A7, de la Focșani până la Pașcani.
Iată, mai jos, un filmuleț cu lucrările la tronsonul 4 al Autostrăzii Buzău-Focșani, postat pe contul de youtube Raducu P Drum.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu