VIDEO Preot catolic: ”Frica și panica fac mai multe victime decât orice virus. Oamenii să se spele pe mâini și nu pe creier”

0
402

În această perioadă de panică și incertitudine, Biserica Romano-Catolică din România transmite un mesaj mai puțin obișnuit, care trece de barierele mesajelor clericale ”clasice”. Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice București, preotul Francisc Doboș, a scris, pe Facebook, că ”e mai convenabil să mori din iubire decât de frică. Da, ne este tuturor frică de coronavirus, dar frica nu trebuie să paralizeze rațiunea și credința noastră. Să le folosim pe amândouă, nu una împotriva celeilalte. Prudență, nu panică. Spălat pe mâini, nu pe creier.”, susține preotul Francisc Doboș. Acesta a înregistrat și un scurt mesaj video, care se bucură de numeroase aprecieri și vizualizări.

E mai convenabil să mori din iubire decât de frică. Da, ne este tuturor frică de #coronavirus dar frica nu trebuie să paralizeze rațiunea și credința noastră. Să le folosim pe amândouă, nu una împotriva celeilalte. Prudență, nu panică. Spălat pe mâini, nu pe creier. M-a provocat o televiziune să fac un clip pe acestă temă. Voilà! 🙂

Publicată de Francisc Dobos pe Miercuri, 11 martie 2020