VIDEO PNL încearcă să mobilizeze românii din diaspora pentru a veni la vot, în număr mare, în cele 3 zile de votare la alegerile prezidențiale

0
335

La alegerile prezidențiale din 10 și 24 noiembrie, românii din străinătate au la dispoziție câte 3 zile pentru a-și exercita dreptul la vot. Se speră, astfel, să se evite aglomerația și problemele apărute la ultimele procese electorale organizate de Guvern în străinătate. Reprezentanții PNL au întâlniri dese cu românii din diaspora pentru a-i determina să vină la vot în număr mare la alegerile prezidențiale și, totodată, să folosească cele 3 zile pentru fiecare scrutin sau votul prin corespondență. ”Reprezentanții PNL se întâlnesc săptămânal cu românii din diaspora. Membrii PNL din țară și din străinătate se vor întâlni pe 18 octombrie la Bruxelles pentru a discuta despre alegerile prezidențiale. Noi informăm românii din străinătate cu privire la secțiile de votare, șa procedura de votare și vrem să mobilizăm la maximum românii din diaspora. Chiar dacă PSD încearcă să-i demobilizeze pe românii din străinătate, noi susținem că oamenii vor vota mult mai mulți decât vrea PSD”, a declarat, la Focșani, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

La rândul său, șeful PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii îi sfătuiesc pe românii din străinătate să vină la vot vineri și sâmbătă sau să utilizeze votul prin corespondență pentru a evita aglomerația în ziua de duminică. De asemenea, românii care se vor afla la secțiile de votare din diaspora duminică, la ora 21:00, vor rămâne în secție să-și exercite dreptul la vot, până la ora 23:59.