VIDEO Partida Romilor Vrancea va sesiza CNCD după afirmațiile consilierului local PSD Nițu Radu, care a spus că romii ”vă caută și pe la buzunare”

0
791

Atmosfera tensionată și disputele politice din Consiliul Local Focșani au depășit, și în ședința de joi, 26 ianuarie, limitele bunului simț. Jignirile și limbajul agresiv de care s-a folosit primarul Cristi Misăilă s-au ”transferat” și colegilor săi din PSD. Unul dintre aceștia, consilierul local Nițu Radu, a vorbit despre cetățenii de etnie romă din Focșani care ne vor căuta și pe la buzunare. “Ne pare rău, e un proiect important pentru o parte din cetățenii municipiului Focșani, de etnie romă, cum a spus domnul primar, noi o să acceptăm treaba aceasta, nu știu de ce vă e rușine, peste un an de zile îi căutați pe băieții ăștia, care vă caută și la buzunare, dar e un lucru bun”, a declarat consilierul local PSD Nițu Radu.

Declarația acestuia nu va rămâne fără urmări. Președintele Partidei Romilor Pro-Europa Vrancea a anunțat că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. ”Ne-am sesizat privind exprimarea discriminatorie a dlui consilier municipal PSD Radu Nițu, care a afirmat faptul că romii “umblă la buzunarele cetățenilor”. Această exprimare este de instigare la ură, rasism, xenofobie, punând o etichetă grea cetățenilor români de etnie romă și locuitori ai municipiului Focșani. Stimate domnule consilier, vă anunț public că prin exprimarea dumneavoastră și modul cum ați catalogat cetățenii români de etnie romă nu faceți altceva decât sa încălcați drepturile fundamentale si cetățenești a minorității rome. Mai mult decât atât, ați încălcat HG 560/28.04.2022 privind incluziunea cetățenilor români de etnie romă.”, a transmis președintele Partidei Romilor Vrancea, Constantin Toader.

Nu este prima oară când consilierul Nițu Radu face declarații controversate în plenul legislativului focșănean. În anul 2019, consilierul PSD a fost cercetat de procurori după câteva declarații amenințătoare la adresa consilierilor PNL și a deputatului Ion Ștefan (fost ministru al Dezvoltării). Declarațiile incriminate: ”Ia pistolul și împușcă-i. Ai fost militar. Uite-i pe ăia, că nu votează niciun proiect.” / ”Dacă aș avea un pistol te-aș împușca, pentru că tu ești vinovat.”(foto: arhivă)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentNinge abundent pe E85 / La Golești, două tiruri îngreunează traficul
Articolul următorMizerie și produse expirate / Comandamentul de iarnă al ANPC a dat amenzi de aproape 10 milioane lei și a închis sute de agenți economici