VIDEO Oamenii s-au mobilizat pentru ajutorarea adolescentei din Păunești

0
273

Vrâncenii au dat dovadă de solidaritate și s-au mobilizat pentru a ajuta o tânără sportivă care trece prin momente foarte grele. Georgiana Onea are 17 ani și este din comuna Păunești. Ea a început să joace fotbal de mică și a câștigat, cu reprezentativa Vrancei, competiția ”Fotbal și feminitate”, în anul 2014. În ultima perioadă juca la echipa AFC Onești. Conform celor apropiați, ”de curând, a fost diagnosticată cu Sarcomul Ewing, o tumoare malignă osoasă, boală ce i-a fost descoperită tot datorită fotbalului. În urma unei accidentări într-un meci direct, în luna mai a acestui an, Georgiana a fost lovită la gleznă, iniţial medicul spunând că e o simplă entorsă. De atunci nu a mai continuat să joace, iar după trei luni află de fapt că există o tumoare în acel loc. Acum câteva zile a terminat un prim tratament chimioterapeutic, dar, în paşii ei spre vindecare, va trebui să meargă în străinătate pentru a primi ajutor de specialitate. O operaţie destul de costisitoare.”
Astfel că, astăzi, pe stadionul din Adjud s-a desfășurat partida de fotbal feminin din cadrul Cupei României dintre AFC Onești și Măgura Bacău. Georgiana Onea a participat și chiar a jucat câteva minute la echipa din Onești, reușind să înscrie un gol.

Cu această ocazie a avut loc o licitație și o strângere de fonduri care să o ajute pe Georgiana să meargă la operație în străinătate. S-au licitat 10 mingi de fotbal iar spectatorii prezenți la meci au făcut donații, după posibilități. În acest mod s-au strâns circa 3.000 de lei. Însă mulți oameni de afaceri și agenți economici din Adjud și nu numai au donat sume importante de bani pentru a o ajuta pe Georgiana. Totodată, elevii liceelor din Adjud s-au implicat în strângerea de fonduri. Mai mult, s-a demarat o licitație deschisă pentru tricourile unor sportivi de marcă, precum cel al fotbalistului ieșean Andrei Cristea și cel al celebrei handbaliste Cristina Neagu. De asemenea, ar putea fi licitate tricourile lui Nicolae Stanciu, Costel Pantilimon sau din finala Cupei României la fotbal, câștigată de FC Voluntari. Câștigătorii licitației vor fi cunoscuți pe 8 decembrie, la finalul Cupei Municipiului Adjud la Minifotbal.

De menționat că AJF Vrancea va organiza, împreună cu DJST Vrancea, pe data de 9 decembrie, un trial între echipele Steaua București, Unirea Focșani și Dinamo București, generațiile anilor ‘95. Toate încasările vor fi donate familiei Georgianei. Iar acțiunile de strângere de fonduri nu se vor opri aici. Cei care au posibilitatea, pot face donații în contul deschis pe numele mamei – Onea Mariana Lăcrămioara – la Banca Transilvania RO69BTRLRONCRT0424008501.