VIDEO Noul președinte al Consiliului Județean Vrancea vrea să dea clădirea fostei Prefecturi Putna către Universitatea București

0
1266

O discuție din campania electorală, când rectorul Universității din București, Marian Preda, s-a aflat la Focșani pentru a studia cu autorităţile posibilitatea ca prestigioasa instituţie de învățământ superior să se extindă cu specializări noi în municipiu, a fost reluată în această perioadă. Astfel, săptămâna viitoare, rectorul va veni din nou în Vrancea pentru a vedea posibilele amplasamente pentru înființarea un sediu de universitate. „Intenționăm să avem o discuție aplicată pe sediul fostei prefecturi, vom vedea care sunt condițiile și situațiile juridice să facem în așa fel încât în anii următori să avem în Vrancea universitate. Nu vă ascund că avem discuții și cu Academia de Studii Economice”, a spus, într-o conferință de presă, Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Universitatea din București are deja la Focşani o filială a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, iar de anul viitor va funcţiona aici şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri.