VIDEO – Ninsoarea pune stăpânire pe Vrancea

0
886

Ninsorile pun stăpânire pe zona montană a Vrancei. La Vintileasca ninge la această oră și s-a așternut un strat consistent de zăpadă. Sursa video/foto Facebook Petrisor Noaptes

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri galbene și portocalii pentru mai multe zone din țară. Județele Vrancea și Buzău au intrat sub avertizare cod portocaliu până mâine dimineață, la ora 9.00, fiind vizate următoarele fenomene: ninsori abundente, viscol în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali; ploi importante cantitativ în zona joasă. Astfel, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zăpadă, vântul va avea intensificări cu rafale de 60-70 de km/h, iar pe creste peste 80-90 de km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea. În zona joasă de relief a județelor Buzău și Vrancea vor fi ploi importante cantitativ și se vor cumula peste 50 de litri/mp.
Codul portocaliu se prelungește, apoi, pentru mai multe județe din Moldova, estul și sudul Transilvaniei. Astfel, în intervalul 20 aprilie, ora 18.00 – 21 aprilie, ora 9.00, ne vom confrunta tot cu o serie de fenomene meteo specifice iernii: precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali, intensificări ale vântului. În cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 de km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70-80 de km/h, viscolind zăpada. Meteorologii anunță că vor reveni cu noi informări, în funcție de evoluția fenomenelor.