VIDEO Modernizarea Pieței Moldovei, în viziunea lui Misăilă

0

Primarul Cristi Misăilă dorește transformarea completă a principalei piețe agroalimentare din Focșani. “Ne dorim să facem un ansamblu nou de clădiri, o parcare subterană, un etaj destinat spaţiilor comerciale pentru alimentaţie publică şi un acoperiş tip terasă care va include şi zone de spaţii verzi şi locuri de joacă, eventual zone de alimentaţie publică tip tonete. Vrem să facem şi o parcare subterană pentru toţi producătoii agricoli. Eu, cel puţin, evit să mă duc în zona pieţei în perioade foarte aglomerate, pentru că ai şansa să te învârţi de două trei ori în jurul ei până prinzi un loc de parcare”, potrivit primarului Cristi Misăilă.

Tema de proiectare a fost propusă de arhitectul şef al Primăriei, dar pentru a putea intra în faza următoare, de angajare a unui proiectant care să se ocupe de lucrare, municipalitatea are nevoie mai întâi să reinventarieze o serie de suprafeţe din domeniul public şi apoi elaborarea unui nou Plan Urbanistic Zonal. “Noi ar fi trebuit să stabilim care este zona pe care vrem să o afectăm pentru acest obiectiv de investiţii şi să dezafectăm acea stradă, care în acest moment nu mai este utilizată ca stradă, să stabilim exact suprafaţa şi după aceea să putem lansa această licitaţie pentru a găsi o societate care să vină să facă o proiectare de calitate”, a menţionat primarul Cristi Misăilă. Edilul nu a avansat şi o sumă pentru această investiţie realizată din bani publici, anunțând, totuși, că de această zonă s-a interesat şi un investitor privat, în vederea realizării unui parteneriat public-privat. Din spusele primarului, se pare că această din urmă variantă nu mai este de actualitate.

Deocamdată, proiectul primarului mai are de aşteptat, pentru că aleșii PNL s-au abținut la proiectul care prevede intabularea zonelor adiacente pieţei, necesară pentru obţinerea avizelor. Zonele respective au fost măsurate încă anul trecut iar suprafeţele rezultate trebuie introduse în Cartea Funciară. Liberalii spun că Primăria Focșani ar trebui să se concentreze pe repararea străzilor din oraș, care sunt distruse, și că până acum administrația locală a cheltuit bani mulți pe studii de fezabilitate, fără finalitate.