VIDEO Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a ascultat păsurile primarilor din Vrancea

0
1132

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, s-a aflat în această după-amiază în Vrancea, la Consiliul Judeţean, unde a avut o întâlnire cu toţi primarii comunelor din judeţ. Potrivit ministrului, din discuţiile purtate cu edilii, s-au desprins două probleme principale cu care se confruntă oamenii din localităţile Vrancei, respectiv situaţia viticulturii, precum şi dezastrele pe care le provoacă inundaţiile la nivelul infrastructurii.

“Voi avea o discuţie cu Ministrul Agriculturii pe zona viticolă şi pe acele avize sau autorizaţii pe care autorităţile locale ar trebui să le transmită la reconversia terenurilor pentru viticultură. Al doilea element discutat a fost despre torenţii care produc probleme la nivelul judeţului, prin distrugerea infrastructurii şi căutăm măsuri sau programe care ar putea să sprijine autorităţile locale pentru corectarea acestor torenţi. Aceste elemente au fost specifice judeţului dumneavoastră. O să vorbesc cu ministrul Agriculturii să vedem unde avem posibilitatea de a interveni astfel încât reconversia acestor terenuri în culturi de viţă de vie să se facă cu supravegherea autorităţile locale, să se înfiinţeze cu un aviz şi din partea primăriilor”, a spus ministrul Shhaideh.

La finalul conferinţei de presă ţinută de ministru şi-a făcut apariţia în sală şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, ocupat până atunci să-i fie gazdă bună şefului său de partid, Liviu Dragnea. Oprişan i-a înmânat ministrului un memoriu cu problemele specifici judeţului Vrancea.