AcasăSocietateVIDEO Ministrul de Interne a răspuns la întrebările adresate pe...

VIDEO Ministrul de Interne a răspuns la întrebările adresate pe contul său de Facebook. S-ar putea extinde programul de ieșire din casă a persoanelor vârstnice

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răspuns, miercuri seară, într-o înregistrare video, unor întrebări primite pe contul său de Facebook. Întrebările au fost diverse, românii dorind să afle răspunsuri la problemele care îi preocupă, legate de starea de urgență. Ministrul de Interne le-a transmis, printre altele, că se pot deplasa dintr-un oraș în altul pentru probleme medicale, dar și pentru a ajunge la casa părintească sau la casa de vacanţă, în caz de necesitate. Alte întrebări au vizat deplasarea în străinătate, cu scop medical și profesional. Nu au lipsit întrebările referitoare la orele la care le este permisă bătrânilor ieșirea din casă. „Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”, a precizat ministrul de Interne.

Marcel Vela a mai fost întrebat despre organizarea nunților/ evenimentelor precum și despre promisiunea privind acordarea sumei de 2.500 de lei brut drept stimulent și pentru pompierii care intră în contact cu pacienţi cu COVID-19. „Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental, şi la nivelul Ministerului de interne, nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit, şi cu Ministerul de Finanţe, cuantumul coeficientului de risc, din punctul meu de vedere nu va fi la nivelul medicului care este într-un contact permanent cu bolanvul de coronavirus şi aţi văzut şi evoluţia îmbolnăvirilor în mediul, în zona medicală, dar eu, ca ministru al Afacerilor Interne, mă voi preocupa ca să primiţi un stimulent de risc şi pompierii,dar şi poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii”, a mai spus Marcel Vela. Ministrul Afacerilor Interne a promis că va răspunde întrebărilor în aceeași manieră (video), în fiecare zi de miercuri.

Dragi prieteni, Așa cum am promis, revin cu răspunsul la întrebările dumneavoastră. Sunt profund impresionat de numărul mare de întrebări și tocmai din acest motiv toate întrebările dumneavoastră din zilele de miercuri o să își găsească răspuns. Începând de mâine o să primiți mesaje cu ceea ce vă doriți să aflați. Vă mulțumesc pentru deschidere, Rămân aici pentru dumneavoastră! Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 22 aprilie 2020

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu