VIDEO Ministrul Afacerilor Interne, o nouă sesiune de răspunsuri pe Facebook la întrebările românilor din țară și din străinătate

0
224

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seară, că a aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe referitoare la zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România. Ministrul Vela i-a spus unei femei care a întrebat (la sesiunea săptămânală de întrebări şi răspunsuri organizată de ministru) despre reluarea zborurilor din Spania către România, că zborurile neregulate tip charter sunt permise, recomandându-i să sune la Consulatul din Bilbao şi să spună că a vorbit cu el. ”Zborurile regulate sunt oprite acum, în stare de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România. Aşadar, dacă vreţi să veniţi cu o cursă charter făcută din România către Spania şi retur, puteţi să luaţi legătura cu Consulatul sau Ambasada. Sunaţi la Consulatul din Bilbao, spuneţi că aţi vorbit cu mine, Eu chiar azi dimineaţă am vorbit cu domnul Aurescu şi am convenit că zborurile charter se pot efectua pentru a realiza acest pod aerian între diferite state şi România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele de trecere a frontierei, pentru că, aţi văzut, mută lume vine cu autoturismele, unii fac taximetrie, alţii fac transport cu autocare, cu microbuze şi aceştia, ultimii, nu îi aduc până în vamă, oamenii trec pe jos. Şi pentru a evita asemenea lucruri am fost de acord să facem şi poduri aeriene pentru cei care doresc să vină, chiar în această situaţie de stare de alertă, dar, aşa cum am spus, printr-o organizare meticuloasă, bine pusă la punct, liste care se prezintă la Ministerul Transporturilor de către MAE, pentru cei care doresc, evident prin intermediul Consulatului de la Bilbao, în cazul dumneavoastră”, a explicat ministrul Afacerilor Interne. De asemenea, Marcel Vela a precizat că oamenii trebuie să mai aștepte până pe 1 iunie sau chiar 15 iunie reluarea zborurilor regulate.

Părintele Constantin Necula, cunoscut pentru intervențiile sale televizate, a intrat în direct și i-a mulţumit ministrului de Interne pentru omenie şi pentru că a fost alături de Biserică în situaţii foarte grele. ”Vă mulţumesc pentru omenie pentru că aţi fost alături de biserică în situaţii foarte  grele şi cine nu are urechi de auzit să nu audă. Îmi doresc foarte mult să refacem împreună frontul comun spiritual şi  de echilibru duhovnicesc al unei ţări  extrem de rănită, cu pandemia urii, care este mai grea  decât pandemia cealaltă. Cred că mesajul este limpere”, a declarat părintele Necula.

Dragi prieteni,Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși! Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine. Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine! Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi. Împreună vom reuși!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Joi, 21 mai 2020