VIDEO Liviu Dragnea o preferă pe Raluca Dan în funcția de prefect de Vrancea

0
1945
Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că ar prefera o femeie în postura de prefect al județului Vrancea. Liviu Dragnea a nominalizat-o în acest sens pe Raluca Dan, secretarul județului de mai mulți ani. Raluca Dan a mai deținut funcția de prefect al județului Vrancea, timp de 9 luni, în 2009, în perioada cabinetului PDL-PSD. ”Știți că și la Teleorman am avut o doamnă prefect, Carmen Dan, care și-a făcut treaba foarte bine iar acum este ministru de Interne. Eu am încredere în doamna Raluca Dan”, a declarat președintele PSD. La rândul său, șeful PSD Vrancea, Marian Oprișan, a replicat că nu vrea să o lase pe Raluca Dan să plece de la Consiliul Județean pentru că este ”mâna” sa dreaptă. Un alt nume vehiculat pentru funcția de prefect este cel al fostului ministru Ghiocel Matache. Atât Dragnea cât și Oprișan au refuzat să spună dacă acesta ar putea fi numit în postul de prefect, susținând că Guvernul face numirile iar ei nu au nicio implicare.

Prezent la Focșani, la inaugurarea unor puncte de lansare a rachetelor antigrindină și la o reuniune a femeilor social democrate, Liviu Dragnea a mai spus că are o relație specială cu Marian Oprișan, negând vreun conflict cu acesta. ”Cu Marian Oprișan am o relație specială, veche, este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Faptul că Guvernul actual nu are în componență oameni din PSD Vrancea este decizia lui Marian Oprișan, care nu a nominalizat pe nimeni. Atunci când va considera necesar, sigur va veni cu propuneri bune”, a spus președintele PSD. În același timp, Liviu Dragnea nu a negat relația foarte bună pe care o are cu fostul deputat Ciprian Nica. Despre Nica, Dragnea a precizat că nu poate ocupa funcții guvernamentale din cauza deciziei definitive a instanței privind colaborarea sa cu fosta securitate.
De circa un an, între Liviu Dragnea și Marian Oprișan s-a produs o ruptură, relația devenind tensionată în toamna anului trecut, atunci când Oprișan nu l-a mai acceptat pe Ciprian Nica pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, deși Dragnea semnase listele de candidați PSD Vrancea, cu Nica inclusiv, cu o zi înainte. De atunci, încercările de împăcare s-au lovit de refuzul lui Dragnea și al apropiaților acestuia, în ciuda atitudinii binevoitoare și a declarațiilor siropoase de astăzi, de la Focșani.