VIDEO Jandarmii s-au mobilizat ca să-i demobilizeze pe protestatarii #rezist

0

Mobilizare impresionantă a forțelor Ministerului Afacerilor Interne din București și nu numai. În special jandarmii sunt pregătiți să intervină în forță în timpul manifestărilor de protest din această seară, atât din Capitală cât și din celelalte județe unde s-au anunțat astfel de evenimente. Jandarmii au împânzit intrările și bulevardele principale din București și au postat diverse mesaje pe rețelele de socializare de ”calmare” și de ”adormire” a simțurilor protestatarilor. Șefii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și ministrul de Interne, Carmen Dan, speră ca această mobilizare impresionantă a forțelor de ordine să reducă numărul de protestatari și să determine, până la urmă, renunțarea la aceste manifestații de stradă.

Mesajele transmise de jandarmi fac referire la posibile incidente, ceea ce nu s-a întâmplat până acum decât atunci când forțele de ordine au fost depășite de grupurile de agitatori și de provocatori care nu aveau legătură cu marea masă a manifestanților. ”Participi au la o adunare publică? Tu știai că jandarmii sunt obligați prin lege să intervină în cazul în care manifestația își pierde caracterul pașnic, se tulbură grav ordinea publică, se pune în pericol viața, integritatea corporală a cetățenilor sau există amenințări cu devastări ori distrugeri de clădiri și alte bunuri de interes public sau privat?”, se scrie pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

În schimb, nu se mai știe nimic de golanii care au atacat forțele de ordine și manifestanții pașnici din ianuarie 2017, din zona Pieței Victoriei. Unde sunt vinovații? Toate acestea seamănă izbitor cu manipulările FSN și ale forțelor de ordine de la manifestările opoziției din ianuarie-februarie 1990, de la Piața Universității din iunie 1990 ș.a.