VIDEO Incendiu într-un apartament din Focșani. Pagubele sunt mari

0
3243

Un moment de neatenție și nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în locuințe au costat scump o familie din municipiul Focșani, care azi noapte și-a văzut bunurile cuprinse de flăcări. O sticlă cu material combustibil depozitată în apropierea aragazului a căzut peste flacără în timp ce aparatul de gătit se afla în funcțiune, provocând un incendiu. Un bărbat aflat în interior s-a autoevacuat la timp. Evenimentul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 23:31. Imediat spre locul indicat s-au deplasat 2 autosepciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul de manifesta cu flacără deschisă și degajari mari de fum. Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea incendiului și limitarea pagubelor.

În mai puțin de 20 de minute incendiul a fost lichidat. Cu toate că s-a acționat rapid, blocul aflându-se în apropierea subunității de pompieri, pe strada G. Coșbuc, în urma evenimentului au ars bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în bucărărie, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din cauza fumului dens au fost afumați pereții și bunurile din interiorul apartamentului în suprafață de 80 mp. Totodată, flăcările au deteriorat izolația exterioară a apartamentului de deasupra, situat la etajul I, pe o suprafață de 5 mp. (ISU Vrancea)