VIDEO Imagini rare: haită de lupi, la plimbare

0
494
Monitorizarea faunei sălbatice ne încântă câteodată cu imagini surprinzătoare și pline de informații, care ne ajută să înțelegem cât mai bine care este sporul natural al unor specii de carnivore mari. De data aceasta, cu ajutorul colegilor de la Direcția Silvică Bacău, am reușit să înregistrăm o haită întreagă de lupi. Ce face ACDB pentru lupii din Munții Vrancei și nu numai:
• Lucrăm pentru a crește gradul de conștientizare a populației asupra necesității conservării lupului.
• Suntem parteneri în proiectul WOLFLIFE (www.wolflife.eu ), o inițiativă amplă de conservare a speciei la nivel național, ce are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup, menținerea unei populații sănătoase și viabile de lupi în Carpații Orientali, dar și promovarea unei mai bune coexistențe om-lup.
• Colectăm și analizăm date privind starea de conservare a lupului la nivel național prin intermediul unei platforme online, unde, printr-o inițiativă de tip ,,citizen science”, oricine poate contribui la o cunoaștere mai bună a stării de conservare a lupului și la monitorizarea acestuia. (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice)

Monitorizarea faunei sălbatice ne încântă cate odată cu imagini surprinzătoare si pline de informații care ne ajuta sa înțelegem cat mai bine care este sporul natural al unor specii de carnivore mari. De data acesta cu ajutorul colegilor de la Direcția Silvica Bacău am reușit sa înregistrăm o haită întreagă de lupi. Ce face ACDB pentru lupi vezi aici https://www.acdb.ro/specii-cheie/lupul-canis-lupus• Lucrăm pentru a crește gradul de conștientizare a populatiei asupra necesității conservării lupului.• Suntem parteneri în proiectul WOLFLIFE (www.wolflife.eu ), o inițiativă amplă de conservare a speciei la nivel național, ce are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup, menținerea unei populații sănătoase și viabile de lupi în Carpații Orientali, dar si promovarea unei mai bune coexistențe om-lup.• Colectăm și analizăm date privind starea de conservare a lupului la nivel național prin intermediul unei platforme online, unde, printr-o inițiativă de tip ,,citizen science”, oricine poate contribui la o cunoaștere mai bună a stării de conservare a lupului și la monitorizarea acestuia. Dacă vrei să vezi mai multe imagini surprinzătoare cu fauna din România, intră pe canalul nostru de YouTube și vei fi surprins de cat de diversă și bogata este fauna surprinsa de noi în imagini. https://www.youtube.com/channel/UCQeucLzEiJOYaRsG5UvFd-w

Publicată de ACDB pe Luni, 29 iunie 2020