VIDEO-FOTO Polițistul vrâncean Nicolae Enache, argint la judo, la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor

0
1016

Inspectorul principal Nicolae Enache a obţinut o nouă distincţie mondială la judo. „Cea mai mare glorie a noastră nu constă în a nu eșua niciodată, ci în a ne ridica de fiecare dată când cădem.”
Sportivul, polițist în cadrul Biroului Pregătire Profesională al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a câştigat medalia de argint la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor – Rotterdam 2022. Nicu, cum îi spun colegii și prietenii, a concurat la categoria +81 de kilograme (+40 de ani) și, pentru a doua oară anul acesta, a reușit să se claseze pe podium la o competiție de judo, după o luptă foarte strânsă, în care ultimele secunde au făcut departajarea între cei doi concurenți. Medalia de argint de astăzi se alătură palmaresului de medalii de aur (5 la număr), obținute de-a lungul anilor la aceleași Jocuri Mondiale (WPFG).
De asemenea, an de an, polițistul a făcut parte din lotul naţional de judo, participând la mai multe competiții naţionale şi internaţionale, unde a urcat de fiecare dată pe podium.

Fire modestă, pasionat și practicant de judo încă de la vârsta de la 6 ani, polițistul își îmbină pasiunea cu activitatea de zi cu zi, învățându-și colegii tehnicile specifice de luptă. Practicarea acestui sport educă voinţa sportivului de a se perfecţiona şi autodepăşi continuu, dezvoltându-i capacitatea de gândire şi anticipare, de analiză şi reacţie în situaţii concrete. O viață prin sport a contribuit direct la dezvoltarea unor calităţi atât de necesare în meseria sa, printre care curajul, stăpânirea de sine, calmul şi capacitatea de a rezolva eficient situaţiile ivite. Judo-ul creează un control perfect asupra minţii şi corpului, dar şi un comportament moral exemplar faţă de adversar, pe care îl insuflă în sală colegilor săi, în cadrul ședințelor de pregătire profesională. Felicitări pentru rezultatele obținute! (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentElevi și profesori din Ucraina și Republica Moldova participă la un proiect cultural organizat de Liceul de Artă din Focșani
Articolul următorMeteo: Canicula va persista la sfârșit de iulie și început de august