miercuri, iunie 19, 2024
AcasăActualitateVIDEO-FOTO Podurile (principal și provizoriu) dintre Vulturu și Vadu Roșca,...

VIDEO-FOTO Podurile (principal și provizoriu) dintre Vulturu și Vadu Roșca, piatră de moară pentru administrația județeană

Săptămâna Patimilor și Săptămâna Luminată, două perioade de chin pentru locuitorii comunei Vulturu, în special pentru cei din Vadu Roșca. Podul construit acum mai bine de 40 de ani este grav avariat de anul trecut (și închis circulației), iar cel provizoriu se strică de fiecare dată când debitul râului Putna crește mai mult. Săptămâna trecută, Putna a ”măcinat” părțile laterale ale podului provizoriu, astfel că nu s-a mai putut circula pe el, nici pietonal nici cu mașina. După câteva zile, după ce apa s-a mai domolit, s-au ”reparat” capetele podului și s-a reluat circulația, cu restricții. Însă, de Paști, după ce a plouat ceva mai mult, debitul Putnei a crescut din nou și, inevitabil, podul a cedat. Astfel, localnicii și nu numai trebuie să facă un ocol de circa 13 kilometri, spre nemulțumirea tuturor. ”Acum chiar a venit apa și l-a luat! La noi, în România, orice lucru e făcut de mântuială! Oare chiar nu s-a gândit nimeni că, la nivelul ăsta, dacă plouă un pic nu se mai poate trece? Păi de fiecare dată când plouă, avem aceeași problemă! De un an de zile nu s-a mai făcut nimic la podul mare și chiar dacă s-ar face îmi e frică să trec pe el! Rușine!” // ”Era de așteptat ca în momentul în care va ploua și debitul râului Putna va crește, accesul pe podul provizoriu nu va mai fi posibil. Este foarte trist faptul că nu s-a putut repara podul “principal” nici până în ziua de azi (având în vedere că a trecut ceva timp de la “greșeala” în urma căreia nu mai poate fi folosit). Din păcate, această situație este foarte grea pentru toți locuitorii satului Vadu Roșca, aducând costuri suplimentare și timp pierdut pentru a ajunge în comuna Vulturu. Dacă podul principal ar fi reparat, nu ar mai trebui să se investească bani pentru repararea podului provizoriu de fiecare dată când sunt precipitații semnificative. Trist că nu se fac lucrurile cu cap!”, sunt doar două dintre mesajele de nemulțumire scrise de localnici pe rețelele de socializare.

 

Podul peste râul Putna, de pe drumul județean 204D, dintre Vulturu și Vadu Roșca, urmează a fi reparat, din nou, după ce a fost grav avariat la sfârșitul lunii aprilie 2022. De atunci, s-au făcut diverse studii tehnice, pentru a se găsi soluțiile cele mai bune pentru reabilitarea construcției vechi de peste 4 decenii. Consiliul Județean Vrancea, administratorul drumului și al podului, susține că în luna septembrie a.c. se vor finaliza lucrările de reabilitare a podului. Între timp, în apropiere s-a amenajat un pod provizoriu, pe care se circulă cu restricții și care este vulnerabil la orice creștere a debitului râului Putna. (sursa foto-video: Facebook Vadu Rosca)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu