marți, iulie 23, 2024
AcasăEconomicVIDEO Deputatul Nini Săpunaru, întâlnire cu viticultorii vizați de legea pe care...

VIDEO Deputatul Nini Săpunaru, întâlnire cu viticultorii vizați de legea pe care o promovează în Parlament

Sindicatul Propact a organizat vineri, la Direcția Agricolă Vrancea, o întâlnire între viticultori și inițiatorii legii privind susținerea financiară a grupurilor de producători sau cooperativelor agricole. În sală a fost prezent deputatul Nini Săpunaru, Paula Craioveanu, consilier la Ministerul Agriculturii, Vasile Carnariu de la APIA, precum și Gabriel Bărculescu, de la AFIR, discuțiile purtate cu viticultorii fiind despre beneficiile asocierii în grupuri de producători pentru a primi un ajutor de la stat de până la 60% din valoarea investiției într-o crama nouă.

„Trebuie să tratăm crama ca pe un mijloc cu care producem vinul. Eu sper să vină cel puțin cinci-șase proiecte din Vrancea pentru a obține fonduri să-și construiască crame, să dăm un semnal că se poate. Există posibilitatea pe grupuri de producători să luăm subvenție de 10% din valoarea producției comercializate, ajutor de stat care se dă pe cinci ani”, a spus Nini Săpunaru.

intalnire viticultori (2)Discuțiile au fost extrem de vii, mai ales că din sală, din rândul producătorilor viticoli, au fost ridicate problemele reale cu care se confruntă, mulți dintre ei fiind sceptici că acest proiect va fi de un real ajutor pentru ei.

„Mă deranjează importurile care se aduc în țară. În port există vagoane întregi cu vinuri din Spania, la prețul de 1,5 lei/litru. Francezii au aceeași problemă cu spaniolii și au aruncat cisterne cu vin în semn de protest. La noi nu se indignează nimeni, că așa suntem noi. Dumneavoastră stați în birouri și faceți lei fără să vă consultați cu noi”, a reproșat un viticultor.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu