VIDEO Cu cine se va afilia politic USR după europarlamentare și când va fi luată decizia privind o candidatură comună cu partidul lui Dacian Cioloș

0

Prezent la Focşani, la o reuniune a USR de două zile, dedicată împlinii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, cu participarea principalilor candidaţi la alegerile europarlamentare, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că speră ca partidul pe care îl conduce să obţină un scor foarte bun la alegerile din luna mai. Acest lucru va da şansa USR de a fi o voce puternică în grupul europarlamentar din care va face parte. Barna a precizat că USR a avut, până acum, discuții atât cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) din Parlamentul European, dar şi cu partidul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

“Există o perspectivă destul de consistentă ca după europarlamentare En Marche şi ALDE să formeze o nouă familie europeană şi ar putea să fie o opţiune destul de realistă, pentru că cele două grupări sunt în zona de valori cu care şi USR rezonează într-o măsură destul de mare. În momentul de față știm că o mare parte din valorile USR rezonează cu valorile ALDE, un liberalism din zona de centru dreapta pe partea economică şi o viziune de centru în ce priveşte drepturile şi libertăţile pe care USR le respectă. Faptul că în momentul de faţă există o grupare în România care întâmplător sau nu poartă aceeaşi etichetă, fără să aibă nicio legătură cu ceea ce face, ridică o problemă reală, dar eu sunt optimist că după alegerile europarlamentare această reorganizare la nivelul de familie europeană, cu ALDE şi En Marche, va duce la formarea unui grup cu care o să purtăm discuţii”, a spus Dan Barna.

Această decizie va fi luată în cadrul Comitetului Politic al USR, după alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai. Cât priveşte o candidatură comună la europarlamentare a USR cu partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, decizia va fi luată pe 2 februarie, la Comitetul Politic al USR.