VIDEO Cei 4 spărgători de bancomate, reținuți 24 de ore

0
586

Azi noapte, oamenii legii au hotărât să-i rețină pe cei 4 bărbați acuzați de detonarea a două bancomate în județul Galați, în luna septembrie. Ei sunt suspecți și de detonarea bancomatului CEC Bank din comuna Păunești, în noaptea de 3 octombrie. Cei 4 au fost prinși în flagrant joi, 22 octombrie, în jurul orei 3:00, pe când încercau să detoneze și bancomatul CEC din comuna Vulturu. ”În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2020, în jurul orei 03.10, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiști din cadrul Direcției Operațiuni Speciale au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de 4 persoane care au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea, pe care intenționau să le detoneze, în scopul sustragerii sumelor de banilor aflate în interiorul acestuia.
Pe parcursul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, cu muniție neletală (bile de cauciuc) pentru somație, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă de la fața locului, cu un autoturism, fiind blocați chiar la locul faptei. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Investigații Criminale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.”, potrivit unui comunicat DIICOT. Cei 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 33 de ani, purtau cagule și combinezoane de muncitori în timpul operațiunilor.

Oamenii legii au mai efectuat, ieri, 12 percheziții domiciliare în acest caz ce vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în furt calificat în formă continuată şi nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată. Urmează ca cei 4 suspecți, toți din comuna gălățeană Munteni, să fie prezentați în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.