VIDEO Bărbat invalid, lăsat în fața spitalului

0
482

Un vrâncean a filmat, în cursul zilei de joi, un bărbat invalid, într-un scaun cu rotile, ce părea abandonat în fața Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani. Bărbatul care a filmat s-a declarat revoltat de situație și a anunțat că îl va duce el pe bolnav la Secția Reumatologie.

Umilință crasă a spitalului din Focșani la adresa pacienților ajunși la unitatea unde ar trebui să primească ajutor!Priviți cum a fost abandonat un pacient nedeplasabil, în scaunul rulant, în curtea unității! Asta în ciuda faptului că, în descrierea Spitalului Sf.Pantelimon- Focșani de pe site, stau scrise următoarele:"Spitalul de Urgență "Sf. Pantelimon" Focșani este o unitate sanitară publică cu Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), asigurând primul ajutor și asistență medicală de urgență persoanelor a căror stare de sănătate este critică și care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.• garantarea calității și siguranței actului medical;• asigurarea accesibilității la servicii,• respectarea dreptului la libera alegere și a egalității de șanse, etc…".Întrebarea mea este: Dacă" #mama #mea #sunt #eu" ar fi ajuns la UPU, conducerea spitalului ar fi reacționat la fel, să-l abandoneze așa?!P.S. Spitalul Județean Focșani a înregistrat în anii trecuți o situație tragică, când cadrele medicale au descoperit un pacient decedat, pe o bancă în curtea spitalului, după ce ceruse ajutor și fusese trimis acasă!

Publicată de Alina Drumea pe Joi, 16 ianuarie 2020

Această situație a fost sancționată de sute de oameni care au scris pe Facebook. ”Umilință crasă a spitalului din Focșani la adresa pacienților ajunși la unitatea unde ar trebui să primească ajutor! Priviți cum a fost abandonat un pacient nedeplasabil, în scaunul rulant, în curtea unității! Asta în ciuda faptului că, în descrierea Spitalului Sf.Pantelimon- Focșani de pe site, stau scrise următoarele:
„Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani este o unitate sanitară publică cu Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), asigurând primul ajutor și asistență medicală de urgență persoanelor a căror stare de sănătate este critică și care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.
• garantarea calității și siguranței actului medical;
• asigurarea accesibilității la servicii,
• respectarea dreptului la libera alegere și a egalității de șanse, etc…”.
Întrebarea mea este: Dacă” #mama #mea #sunt #eu” ar fi ajuns la UPU, conducerea spitalului ar fi reacționat la fel, să-l abandoneze așa?!”, a scris, pe Facebook, consilierul local PNL Focșani Alina Drumea.