VIDEO Aproape 1.000 de rachete antigrindină s-au lansat în țară, în ultima săptămână, cele mai multe de până acum

0
572
În ultimele 24 de ore, instabilitatea atmosferică a fost prezentă în partea de est și sud a țării în zonele protejate de infrastructura din cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină Prahova și Oltenia au fost lansate în total un număr de 214 rachete antigrindină pentru combaterea a 41 de celule cu greloane de grindină în formare, protejând astfel culturile agricole și comunitățile locale din județele Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Vrancea, Galați, Vaslui și Iași. Lansările au avut efectul scontat, în zona protejată nefiind înregistrate pagube.
În ultima săptămână, în intervalul 4 – 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr de 986 de rachete antigrindină (RAG), pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție. Este cel mai mare număr de rachete antigrindină lansate în interval de o săptămână, de la punerea în funcțiune a sistemului și reprezintă mai mult de jumătate din consumul de rachete din acest sezon.
Începând cu 15 aprilie și până în data de 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr total de 1648 de rachete antigrindină. În zona protejată, lansările au avut efectul scontat, iar pericolul căderilor de grindină a fost înlăturat datorită intervențiilor active în atmosferă realizate de unitățile din cadrul Sistemului. (sursa: MADR)