VIDEO Apartamentele ANL din Cartierul Democrației ar putea fi finalizate înainte de alegerile locale din 2020

0
23

Tinerii care speră de patru ani să se mute în apartamentele ANL construite în Cartierul Democrației, de pe Strada Brăilei, ar trebui să mai aibă răbdare cel puțin un an pentru a-și vedea visul cu ochii. Cele 104 apartamente construite de ANL în Cartierul Democraţiei au fost finalizate la sfârşitul anului 2016, când s-a semnat şi procesul de recepţie, dar ele nu au fost date în folosinţă nici până astăzi.

Primăria Focşani se chinuie de doi ani să găsească o firmă pentru sistematizarea pe verticală a cartierului, dar toate încercările, trei la număr, au dat greș. La licitațiile organizate nu s-a prezentat nimeni. Abia a patra oară, după ce bugetul pentru sistematizare a fost aproape dublat, de la 580.000 de lei la 1.082.553 de lei, s-a găsit cineva disponibil să facă lucrarea. Dar, până la demararea efectivă a lucrărilor, mai este cale lungă. “Pe data de 28 ianuarie au fost deschise ofertele și dacă de patru ori am scos la licitație și nu s-a înscris nimeni, pe 28 ianuarie, când s-au deschis ofertele, avem o ofertă depusă, din partea unei asocieri de firme. Este în perioada de evaluare, sperăm noi să răspundă tuturor cerințelor și dacă vor trece de toate aceste evaluări, financiară, tehnică și de calificare, vom putea avea un contract încheiat. Termenul de execuție este cam mare dar sperăm noi să poată fi realizat în termen cât mai scurt”, a precizat primarul Cristi Misăilă.

Conform caietului de sarcini, termenul de execuție este de 11 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, ceea ce înseamnă că, dacă totul merge conform planului, investiția va fi finalizată exact înainte de campania electorală din anul 2020. Potrivit primarului, lucrările de sistematizare cuprind realizarea de alei, trotuare, locuri de parcare, iluminat stradal. Cele 104 unităţi locative, din care 80 sunt garsoniere şi diferenţa apartamente cu două şi trei camere, au costat 12,4 milioane de lei, investiția fiind a Agenției Naționale pentru Locuințe.