VIDEO Acuzații la adresa președintelui Federației Române de Rugby, Alin Petrache, din partea omului de afaceri Victor Istrate

0
92
Rugbyul românesc se află într-un declin fără precedent, iar acuzațiile curg din mai multe părți. Unul dintre cei mai vocali critici ai actualei conduceri a Federației Române de Rugby (și direct ai lui Alin Petrache, președintele FRR) este omul de afaceri vrâncean Victor Istrate. Acesta s-a aflat mulți ani în anturajul rugbyului românesc, deținând și funcția de vicepreședinte al Federației Române de Rugby, până în 2014. Victor Istrate a participat, în această dimineață, la o emisiune în direct la gsp.ro, în cadrul căreia a adus mai multe acuzații președintelui FRR, Alin Petrache. Omul de afaceri vrâncean a vorbit despre mai multe probleme legate de rugby, dar și de federație și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Printre cei vizați de acuzațiile lui Istrate se numără și fostul președinte al FRR și al COR/COSR, Octavian Morariu, considerat protectorul lui Alin Petrache. La finalul emisiunii, Victor Istrate i-a cerut lui Alin Petrache să renunțe la funcția de președinte și să permită organizarea de alegeri libere la nivelul Federației Române de Rugby.
De altfel, în urmă cu o lună, Victor Istrate a făcut publică o scrisoare deschisă în care prezintă starea dezastruoasă a rugbyului românesc, cerând demisia lui Alin Petrache și a celorlalți oficiali din conducerea federației. ”Neparticiparea în premieră la Rugby World Cup 2019 este de fapt dezastrul care confirmă fără niciun dubiu lipsa oricăror strategii din partea actualei conduceri federale, în frunte cu președintele acesteia, Alin Petrache, de a stopa măcar regresul constant al rugbyului nostru. În orice colț civilizat de lume, un asemenea eșec rușinos s-ar fi lăsat cu demisii în lanț,  însă onoarea este o noțiune ce lipsește cu desăvârșire din vocabularul membrilor Biroului Federal și în special a d-lui Alin Petrache. Noi, foștii oficiali ai Federației Române de Rugby, precum și foștii internaționali ai frunzei de stejar, dorim să informăm punctual opinia publică, lumea sportului și mai ales suporterii rugbyului din România, despre câteva din deciziile catastrofale pe care le-ați luat în ultimii ani și care au influențat negativ soarta rugbyului nostru, aducându-l practic în pragul falimentului și implicit al dispariției”, se scrie, printre altele, în scrisoare.