Viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga, cercetat de procurori

0
358

Tensiunile politice și personale din Consiliul Local Focșani au ajuns la o nouă etapă. Viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga, este cercetat de procurorii DNA Galați, fiind acuzat că l-ar fi șantajat pe colegul său de partid și din CL Focșani, Costel Bîrsan. Potrivit lui Costel Bîrsan, acesta a primit un telefon de amenințare și un sms de pe o cartelă prepaid. Amenințările ar fi fost atât la adresa sa cât și a soției sale, Victoria Bîrsan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. „Dragă Bârsan am câteva poze și 2 filmulețe suficient de clare și neinterpretabile cu aventurile amoroase care îți vor aduce prejudicii atât funcției cât și familiei tale. Ai termen până pe 20.12.2018 să-ți dai demisia din CL. În caz contrar vor fi date în eter în 23.12. Sărbători fericite! AMR 26 zile”, scrie în sms-ul primit de Costel Bârsan. „Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că numărul de telefon 0739284585, de pe care a fost apelată persoana vătămată Bîrsan Costel, la data de 28.11.2018, este o cartelă prepaid, care a fost achiziționată la aceeași dată de către numitul Sava Gheorghe, șoferul viceprimarului din municipiului Focșani, Iorga Marius.”, se arată în ordonanța DNA Galați. Între timp, DNA a clasat cazul, decizie contestată de Costel Bîrsan.

Viceprimarul Marius Iorga nu neagă existența cartelei telefonice, dar susține că nu are nicio legătură cu vreo amenințare la adresa colegului său. ”Da, este adevărat că eu am cumpărat cartela de la un centru de telefonie, dar amenințările sunt doar în capul domnului Bîrsan. Și da, sunt cercetat de procurori, dar nu am fost audiat până acum, am fost doar înștiințat iar cercetările s-au derulat pe rapid. Nu aveam ce folos să obțin, și cu Bîrsan și fără Bîrsan, PSD-ul tot 11 consilieri avea”, a declarat Marius Iorga pentru realitateadevrancea.net.

Costel Bîrsan este unul dintre principalii contestatari și opozanți ai PSD și ai primarului Cristi Misăilă de la nivel local. Consilierul local a intrat deseori în dispute verbale dure în ședințele Consiliului Local Focșani cu primarul Misăilă, cu viceprimarul Iorga și cu aleșii PSD. La un moment dat, Costel Bîrsan a spus chiar că i s-ar fi propus o sumă importantă de bani pentru a vota proiectele de hotărâre de interes major pentru Misăilă&PSD, fără să intre în detalii. Bîrsan și Iorga au fost aleși în CL Focșani în 2016, pe lista UNPR. Cei doi au luat-o, însă, pe căi diferite: Marius Iorga s-a alăturat grupului PSD, în timp ce Costel Bîrsan a fost alături de PNL. El a fost la un pas să-și piardă mandatul de consilier local dacă ar fi fost exclus din UNPR.