Viceprimarul comunei Suraia își pierde mandatul

0

Aurel Hărăbor, viceprimarul comunei Suraia și președinte al PSD la nivel local, își va pierde mandatul de consilier local în cadrul ședinței de joi, 15 februarie, a Consiliului Local Suraia. Primarul comunei, Vasile Grosu, a întocmit deja proiectul de hotărâre privind constatarea încetării mandatului de consilier local pentru Aurel Hărăbor, ca urmare a deciziei emise de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate. În noiembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a emis o decizie de incompatibilitate împotriva lui Hărăbor, pentru că „în perioada 04 iulie 2012 – 16 octombrie 2012, şi, respectiv, 04 iulie 2012 – 09 iulie 2014 simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi funcţia de administrator în cadrul mai multor societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Aurel Hărăbor a contestat decizia, dar a pierdut la toate instanțele procesul cu ANI, ultima dată definitiv: “Respinge recursul declarat de reclamantul Hărăbor Aurel împotriva Sentinţei civile nr. 84 din 19 martie 2015 a Curţii de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 noiembrie 2017”, se arată în decizia magistraților de la Înalta Curte.

De menționat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suraia nu se află și un proiect privind alegerea unui nou viceprimar și a supleantului care va ocupa locul vacant, sursele noastre indicând faptul că în interiorul organizației locale a PSD ar fi discuții contradictorii cu privire la cel care va fi mâna dreaptă a primarului Grosu.