joi, iulie 18, 2024
AcasăAdministratieVicele Iorga le-a pus gând rău animalelor din Focșani

Vicele Iorga le-a pus gând rău animalelor din Focșani

Autoritățile locale pregătesc un proiect de hotărâre care să limiteze numărul de animale din gospodăriile focșănenilor. În acest moment, conform reglementărilor Consiliului Local, focșănenii nu au restricții în ceea ce privește numărul de oi, capre, porci, vaci sau cai din propriile gospodării.

Unii și-au transformat gospodăriile în microferme, spre disperarea vecinilor. De aceea, autoritățile vor să modifice hotărârile anterioare și să reglementeze activitatea de creștere a animalelor în gospodăriile localnicilor, în conformitate cu dispozițiile guvernului din 2014.

Prin urmare, conducerea primăriei va elabora un proiect de hotărâre de consiliu local care să limiteze numărul de capete de animale ce se pot crește într-o gospodărie. De la aceste restricții vor fi scutite familiile care locuiesc în cartierul Mîndrești.

1794714_594510997327644_5294613059735116524_n

”Focșaniul este municipiu reședință de județ și vrem să arate ca atare, civilizat, modern, curat. Am discutat cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar Veterinare pentru a găsi soluțiile corecte și a reglementa această problemă astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Ne vom întâlni și săptămâna viitoare și sper că vom ajunge la un rezultat și vom întocmi un proiect de hotărâre în consecință”, ne-a declarat viceprimarul Focșaniului, Marius Iorga.

Proiectul vizează și alte aspecte, de ordin economic și social, nu numai scăderea poluării în oraș.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu